Home
Methode Van Dixhoorn
Therapeut
Reacties van cliënten
Zorgverzekeraars
Laatste nieuws
Klachtenregeling Privacybescherming Contact
Routebeschrijving
Links


Meer ademruimte
Gerard (67 jaar):  “Ik hebt vorig jaar prostaatkanker gehad en de longarts heeft beginnende COPD en slaapapneu gediagnosticeerd. De huisarts verwees me door voor ademtherapie. Mijn klachten waren: bij start van een activiteit vaak even heel fors buiten adem, moeite met doorademen en t.h.v. borstbeen is er vaak een verkrampt gevoel.Ik hebt vorig jaar prostaatkanker gehad en de longarts heeft beginnende COPD en slaapapneu gediagnosticeerd. De huisarts verwees me door voor ademtherapie. Mijn klachten waren: bij start van een activiteit vaak even heel fors buiten adem, moeite met doorademen en t.h.v. borstbeen is er vaak een verkrampt gevoel.
Lees verder

Meer energie, minder benauwd
Theo (79 jaar):  “Ten gevolge van allerlei somatische problemen in mijn buik en een breuk in mijn middenrif, heb ik een dikke opgezette buik, die voortdurend tegen mijn longen aandrukt. Hierdoor voel ik me vaak benauwd en dat vooral als ik loop. De huisarts, internist en de longarts konden niets meer voor mij betekenen,…
Lees verder

Meer duidelijkheid over de oorsprong van de klachten
Myriam (27 jaar): “Al geruime tijd had ik allerlei klachten: slecht slapen, me heel vermoeid voelen, moeilijk kunnen concentreren en zo maar uit het niets kreeg ik hartkloppingen en ging ik overmatig zweten. Ook was ik de laatste maanden erg prikkelbaar.  Onderzoeken bij huisarts en cardioloog leverden geen verklaring op voor de klachten. De huisarts vermoedde dat er mogelijk sprake was van te veel stress.
Lees verder

Het alsmaar zorgen maken afleren en weer genieten 
Margriet (73 jaar): “Ik vertelde tegen mijn buurvrouw dat ik me erg veel zorgen maakte over allerlei lijfelijke ongemakken als vermoeidheid, druk op de borst, tintelende tong en dat ik daardoor vaak niet meer erop uit ging uit angst dat me iets zou overkomen. Ik werd daar somber van. ”  Zij gaf mij het advies om naar de Praktijk voor Ademtherapie in Sevenum te gaan.
Lees verder

Van de paniekerig gevoelens af en, onverwacht, ook van de astmamedicatie af
Ilona (25) heeft al jaren astma. De laatste paar maanden zijn erg druk geweest en ze heeft dientengevolge wat angst- en paniekklachten ontwikkeld en daardoor is ze drukkere gelegenheden gaan vermijden. Ze ligt ’s nachts vaker wakker en het ademen gaat veel moeizamer dan anders ondanks dat ze dagelijks haar astmamedicatie inneemt.
Lees verder

Eindelijk weer slapen
Robbert (33 jaar) slaapt al een jaar heel erg slecht. Er zijn nachten dat hij niet slaapt, er zijn nachten dat hij wel een paar uur slaapt, maar zeer vaak wakker wordt en dan moeite heeft om weer in te slapen. Hij voelt zich erg vermoeid en is overmatig prikkelbaar. Hij is nooit een heel goede slaper geweest, maar sinds er op het werk rivaliteit  is ontstaan tussen hem en zijn directe collega, kan hij ’s nachts het piekeren hierover niet stop zetten.
Lees verder

Rust in mijn hoofd
Martin (65) is onlangs met pensioen gegaan en dat valt hem niet goed. Hij kan sindsdien niet goed meer doorslapen. Hij valt meteen in slaap, maar na een paar uurtjes wordt hij wakker en dan kan hij de slaap niet meer vatten
Lees verder

Ik ga nu op de camping alleen op onderzoek uit
Chantal (9) geeft aan dat ze heel vaak bang is en altijd denkt ze dat er nare dingen gaan gebeuren. Als de juf op vakantie gaat is ze bang dat ze niet meer zal terug komen,  gaat ze zwemmen met een verjaardagsfeestje dan denkt ze vooraf dat het niet leuk zal zijn en ze durft ook niet te gaan logeren want dan is mama er niet.
Lees verder

Makkelijker ademen
“Naast mijn werk als begeleider van mensen met een verstandelijke beperking, heb ik een man, 3 kinderen (12-15 en 16 jaar) en een hond ...
Lees verder

Weer grip op werk en studie
Gonda (24) is ongehuwd, werkt 20 uur per week als administratief medewerker en doet een opleiding tot kapster.
Lees verder

 

Webdesign: Atherius Design - Multimedia vormgeving en communicatie